Beyond The Blue
«آرزو میکردم که لااقل باد پیکر داشت. ولی همهی آن چیزها که خشممان را برانگیخته و ما را به بیشترین درجه آزار میدهند، بیپیکرند.» (موبی دیک، هرمان مِلویل)
وُلف پریکس و همکاران، نتیجهی 4 دهه از فعالیتهای حرفهایشان از 1968 تا 2008 را با نمایش 304 ماکت از پروژههای دفتر معماری Coop Himmelb(l)au در موزهی هنرهای کاربردی وین در معرض بازدید عموم قرار دادهاند. شاید حلقهی مشترکی که زنجیرههای این 40 سال فعالیت را به هم متصل میکند، تکیه بر عنصر خیالپردازی و و تلاش برای جسمانی کردن مفاهیم بیپیکر در کالبدی بهنام معماری باشد. Coop Himmelb(l)au همچنان که از نامش بر میآید آسمانِ را گسترهی نامنتاهی کارش قرار میدهد و با معماریاش به قسمتی از این فضای آبیرنگِ بیانتها، پیکر مادی بخشیده و آنرا ثبت میکند. شکل در معماری او همچون تودههای معلق ابر غیرقابلپیشبینی و متغیر است و به همین دلیل کثرتگرایی، پیچیدگی و ناپایداری از ویژگیهای اساسی معماری اوست. پریکس برای اشاره به ایدهی سیالیت در معماریاش، «ابرِ هَملِت» را از متن نمایشنامهی شکسیپر نقل میکند:
Hamlet: Do you see that cloud, that's almost in shape like a camel?
Polonius: By the mass, and 't is like a camel, indeed.
Hamlet: Methinks, it is like a weasel.
Polonius: It is backed like a weasel.
Hamlet: Or, like a whale?
Polonius: Very like a whale.
معماری محتوایی است جسمانی و نه پوستهاي توخالی. این اولین دستمایهی کاری پریکس بعد از 40 سال کماکان دستنخورده باقیمانده. ردپای «ابر هملت» در آخرین آثار دفتر Coop Himmelb(l)au و حتی در پروژههای دانشجویی شاگردانش در دانشگاه هنر کاربردی وین قابل مشاهده هستند.
پیوندهای مرتبط:
Coop Himmelb(l)au
Beyond The Blue
Musée des Confluences
BMW Welt
Studio Prix